U zimskim mesecima supa nas greje i pomaže nam da ojačamo imunitet, ali ona je i leti praktična. Puna šerpa je dovoljna da imate ručak za 2 dana, a sastojci nisu skupi, pa je i to dodatni plus, a ukus je odličan. Naš predlog za današnji ručak je brzinska supa sa krompirom i pasuljem koju ćete napraviti kao od šale, a možete da je služite sa parčetom hleba.
- Sastojci:
- 1 konzerva pasulja
- 1 šargarepa
- 2 crna luka
- 1 kašika ulja
- 25 g putera
- 1 l vode
- 330 g krompira
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 2-3 čena belog luka
- 1 veza peršuna
Priprema:
U šerpi istopite puter i sipajte ulje, pa propržite seckani crni luk i rendanu šargarepu. Kada povrće omekša dodajte seckani krompir i sipajte vodu. Posolite, poklopite i ostavite da proključa. Nakon toga dodajte paradajz pire i lepo promešajte. Pobiberite i pospite bosiljkom, pa dodajte proceđeni pasulj. Opet promešajte, pa poklopite i ostavite da se krčka još 5 minuta. Zatim dodajte mleveni beli luk i seckani peršun i promešajte.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa