Riblja čorba je gurmanski specijalitet i idealne je za dane posta, ali možete je jesti bilo kada. Ako volite ribu i želite neki ukusan i brz obrok, predlažemo vam da napravite belu riblju čorbu. Možete da koristite najjeftiniju ribu, a obavezno joj dodajte povrće i mleko. Ovako pripremljena riblja čorba najčešće se služi sa parčetom hleba. Ako ovu čorbu jedete u toku posta, onda koristite bademovo ili sojino mleko.
Pročitajte i koji trikovi će učiniti da riblja čorba uvek bude savršeno skuvana.
- Sastojci:
- 40 g putera
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- 2 male šargarepe
- 125 ml belog vina
- 35 g brašna
- 750 ml mleka
- 500 ml bujona
- 1-2 krompira
- 1 šolja kukuruza
- 600 g ribe
- 1 šolja graška
Priprema:
Otopite puter u šerpi, pa dodajte seckani beli i crni luk i pržite dok ne omekšaju. Zatom dodajte seckanu šargarepu i promešajte. Kada i šargarepa omekša sipajte vino. Kada veći deo vina ispari, dodajte brašno i mešajte brzo dok se svi sastojci ne sjedne. Nakon toga sipajte bujon, a onda i mleko. Dodajte isečen krompir, kukuruz, so i biber, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Smanjite temepraturu i kuvajte još nekih 10-ak minuta. Dodajte ribu koju ste iseckali, kao i grašak i ostavite da se kuva sve dok i riba ne bude gotova. Ako je čorba previše gusta dodajte malo vode.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa