PORTUGALSKA RIBLJA ČORBA SA BELIM VINOM: Sa aromatičnim začinima i povrćem

Pravo je vreme da isprobate portugalsku riblju čorbu sa belim vinom. Služi se sa krupnim komadima ribe, pa može biti i samostalan obrok.

Printscreen/YT/Mitch Mai

Riblju čorbu možete pripremati na razne načine i sa brojnim namirnicama, kao na primer sa sočivomMožete je spremati u toku posta i za slavsku trpezu, a mi predlažemo riblju čorbu sa belim vinom, spremljenu na portugalski način. U recept se dodaju i listovi korijandera i puno peršuna koji se ne seckaju, a povrće se ređa u slojevima po šerpi. 

Sastojci:

  • 680 g ribe po izboru
  • 4-6 krompira srednje veličine
  • 2 crvene paprike
  • 2 žute paprike
  • 3 paradajza
  • 4 glavice luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 šolja belog vina
  • 1/2 kašičice slatke začinske paprike
  • 1/2 kašičice kurkume
  • šaka listova korijandera
  • 1 veza peršuna
  • 3-5 kašika maslinovog ulja
  • so po ukusu

Recept za portugalsku riblju čorbu sa belim vinom:

Ribu očistite i izrežite na komade, pa posolite svaki komad pojedinačno. Krompir operite i ogulite, pa poređajte po plehu. Paprikama očistite unutrašnjost, pa ih iseckajte. Paradajz iseckajte na kolutove, kao i crni luk. U veću šerpu dodajte najpre polovinu crnog luka, potom polovinu iseckanih paprika, polovinu paradajza rasporedite po crnom luku i paprikama, a potom dodajte iseckan beli luk. Krompir isecite na kolutove približne veličine kao i kolutovi paradajza, pa njih rasporedite preko. Prekrijte slojeve povrća za riblju čorbu ostatkom luka, paradajza i paprika, pa posolite po ukusu. Prelijte šoljom belog vina, pa dodajte u povrće slatku začinsku papriku i kurkumu. Krčajte riblju čorbu sa belim vinom oko 5-10 minuta na srednjoj vatri. Potom dodajte korijander i peršun, a onda i komade ribe. Prelijte ribu i povrće maslinovim uljem, pa pustite da provri na jakoj vatri. Ostavite riblju čorbu sa belim vinom da se krčka 5-8 minuta nakon ključanja.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

OVAKO SE JEDINO PRAVI DOBRA RIBLJA ČORBA! Stručnjaci otkrili kako da POSTANETE MAJSTOR OVOG SPECIJALITETA  Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa