Domaća supa sa knedlama je obavezna zimi, a već smo sa vama podelili nekoliko trikova kako da napravite savršene knedle od griza. Ali, sada vam donosimo još jedan recept za supu sa knedlama, ali sada onako kako je prave Nemci. Oni knedle prave od testa i premazuju ih aromatičnim prelivom. Obavezno isprobajte ovaj recept jer smo sigurni da će vam se dopasti.
Sastojci:
- 2 l pilećeg bujona
- 4-5 krompira
- 1 kašika putera
- 4 kašike ulja
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 2 jajeta
- 1 kašika vode
- 1 kašika ulja
- 1 šolja brašna
- 2-3 čena belog luka
- 1 kašičica italijanskog začina
Recept za supu sa knedlama od testa:
U posudi umutite jaje sa vodom i kašikom ulja, posolite i dodajte brašno, pa umesite testo. Umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider pola sata. Sipajte bujon u šerpu, pa dodajte sitno seckani krompir i kuvajte. U tiganju istopite puter i kašiku ulja, pa propržite sitno seckani crni luk i šargarepu dok ne omekšaju. U supu dodajte i proprženo povrće. Od testa oblikujte zmijicu, pa razvucite. Premažite mlevenim belim lukom koji ste pomešali sa dve kašike ulja i italijanskim začinom. Urolajte i sitno iseckajte. Ubacite knedle od testa u vrelu supu i kuvajte još 5-7 minuta. Začinite po želji.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa