RIBLJA ČORBA NA BRAZILSKI NAČIN - NAJBOLJE POSNO PREDJELO: Bakalar se krčka u kokosovom mleku

Riblja čorba na brazilski način sprema se sa bakalarom i kokosovim mlekom. Bogatog je ukusa i sjajno predjelo za zimske dane.

Shutterstock

Riblja čorba je sjajno predjelo kad dođu zimski dani. Riblju čorbu možete napraviti sa sočivom i dobiti zdravo i ukusno jelo. Za subotnji ručak pripremili smo recept za riblju čorbu na brazilski način - sa bakalarom. Sprema se u kokosovom mleku i sa dodatkom korijandera. Sjano predjelo za Božićni post.

Sastojci:

  • 450 g bakalara
  • 2 kašike soka od limete
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka
  • 1 ljuta paprika iseckana (opciono)
  • 1 šolja pradajza isečenog na kockice
  • 1 zelena paprika isečena na kockice
  • 1 crvena paprika isečena na kockice
  • 1 glavica crnog luka
  • šaka iseckanog korijandera
  • 1 veza peršuna
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 1 konzerva kokosovog mleka
  • 1,5 kašika paradajz paste

Recept za riblju čorbu sa bakalarom:

Bakalar za riblju čorbu poređajte po većoj posudi, posolite, pobiberite i prelijte sokom od limete. Ostavite u frižideru 15 minuta da se marinira. U veću šerpu dodajte ulje i zagrejte na srednjoj vatri. Dodajte mleveni beli luk i ljutu papriku, pa dinstajte oko 1 minut.  Ubacite iseckan paradajz, a onda zelenu i crvenu papriku, iseckan luk, a onda i marinirani bakalar. Začinite riblju čorbu  korajnderom, peršunom, mlevenim korijanderom, solju i biberom. Zalijte kokosovimmlekom i dodajte paradajz pastu u riblju čorbu. Kada proključa riblja čorba na srednjoj vatri, smanjite temperaturu pa kuvajte još 15 minuta. Opciono, ukrasite seckanim peršunom. Preporučujemo i rusku riblju čorbu sa pastrmkom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

OVAKO SE JEDINO PRAVI DOBRA RIBLJA ČORBA! Stručnjaci otkrili kako da POSTANETE MAJSTOR OVOG SPECIJALITETA  Kurir televizija

 IZvor: StvarUkusa/J.K.