Riblju čorbu možete spremati na mnogo načina. Narodi širom sveta je pripremaju na razne načine, recimo Portugalci je prave sa belim vinom. Za danas smo pripremili odličan ruski recept za riblju čorbu. Pravi se sa pastrmkom, recept je jednostavan, a ukus baš kakav volimo!
Sastojci:
- glava i kičma sa repom 1 veće pastrmke
- 500 g fileta pastrmke
- 6-8 šolja vode
- 2 glavice crnog luka
- 6 šargarepa
- 6 manjih krompira
- 1 kašičica soli
- 2-3 zrna bibera
- 1 kašičica slatke začinske paprike
- 2 lovorova lista
Recept za rusku riblju čorbu sa pastrmkom:
Glavu i kičmu sa repom stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte na srednjoj vatri dok ne provri, pa onda smanjite vatru i kuvajte dok se kosti ne raspadnu (oko 40 minuta). Procedite supu od kostiju, pa je tako proceđenu vratite u šerpu. Dodajte iseckan krompir u proceđenu vodu za riblju čorbu. Kada provri, dodajte iseckan crni luk i šargarepu. Promešajte i ostavite da se kuva na srednjoj vatri oko 10 minuta. Dodajte filete pastrmke, so, biber u zrnu, slatku začinsku papriku i lovorove listove. Promešajte riblju čorbu, poklopite, pa kuvajte oko 15-20 minuta. Preporučujemo i riblju čorbu sa sočivom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus