PECKANA PAPRIKA U TEGLI: Pravi se lako i zdrava je jer nema konzervansa, već se pasterizuje

Peckana paprika je mnogima omiljena salata, a evo kako se pravi.

Printscreen/Youtube/Chili Pepper Madness

Peckana paprika je jedna od glavnih zvezda zimnice, i nema domaćinstva koje nema bar jednu teglicu. Proces pripreme je jednostavan, treba vam samo rerna, paprike i čiste tegle. Recept je bez konzervansa, pa u punom ukusu paprike možete uživati tokom cele zime.

Sastojci:

  • 4 kg paprike
  • 1.5 - 2 litra vode
  • 300 ml sirćeta
  • 3 ravne supene kašike soli
  • 1 glavica belog luka
  • svež peršun
  • biber u zrnu

Priprema:

Uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Pleh od rerne obložite papirom za pečenje pa poređajte paprike koje ste pre toga očistili od peteljki i semenki. Ubacite paprike u rernu i povećajte temperaturu na 250 stepeni. Pecite 5-10 minuta.

Ostavite papriku da malo odstoji i omekša a za to vrreme pripremite marinadu. Pomešajte vodu, sirće, šećer i so. Naseckajte beli luk i vezicu peršuna i ređajte u teglu zajedno sa paprikom pa na kraju prelijte pripremljenom tečnošću. Po ukusu dodajte biber u zrnu.

Dobro zatvorite tegle i stavite u rernu na 100 stepeni i ostavite papriku pola sata da se pasterizuje. Nakon toga ugasite rernu i ostavite da se tegle potpuno ohlade. Nakon toga je odložite na hladno mesto.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE