Kada pripremate ajvar ili pečete papriku za zamrzivač uvek vam ostanu neke male, krivudave ili natrule paprike. Upravo one su odlične za ovu peckanu papriku.
Potrebno je:
- crvena paprika
- 1 kašika soli
- 2 kašike šećera
- 3 kašike ulja
- 4 kašike sirćeta
- beli luk
- peršun
*mera je za jednu teglu od 750 grama.
Priprema:
Pripremite prvo mešavinu od belog luka i peršuna. Sitno iseckajte i pomešajte. U zavisnosti od toga koliko paprika imate sami odredite koliko bi vam trebalo belog luka i peršuna. A takođe i od ukusa, ako volite taj ukus i miris stavite više, ako ne stavite manje, tek toliko da dobije aromu.
Papriku operite, očistite od peteljki i semena, pa na kratko pecnite sa više strana. Tako dok je još vruća ređajte u tegle. Nabijajte kašikom što više. Na svaku drugu ili treću papriku stavite mešavinu belog luka i peršuna. Nakon toga ponovo ređajte paprike, pa opet mešavinu i tako dok ne napunite teglu. Kad utrošite sve paprike krenite sa dodavanjem soli, šećera, ulja i sirćeta.
Na svaku teglu ide po 1 kašika soli, 2 kašike šećera, 3 kašike ulja, 4 kašike sirćeta. To se sve sipa u teglu, dobro zatvorite poklopaci i teglu okrenite naopako.
Svakog dana treba da okrećete tegle na kontra stranu i tako 7 dana. Nakon sedmog dana trebalo bi da se sadržaj soli i šećera istopio. Paprike možete odmah da jedete, jer u njima nema konzervansa ni drugih adititva.
Ovaj recept svaka domaćica može da prilagodi ukusu i potrebama svojih ukućana. Jedno je sigurno, ne možete pogrešiti. Ukus ove paprike je fenomenalan.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem