Jednostavna priprema, a cele zime ćete uživati u njima

Sastojci:

1,250 g somborki

250 g soli

250 g šećera

100 ml esencije

pola kesice vinobrana

pola kesice konzervansa

4 manja korena rena ili 2 veća

1 veza svežeg peršuna

Priprema:

Papriku oprati, očistiti od semenki i iseci na filete.

U veću vanglu staviti papriku, šećer, so, rendani ren i seckani peršun.

Dodati vinobran i konzervans pa promešati. Na kraju dodati esenciju i promešati.

Paprike treba da odstoje 24 časa. Povremeno ih promešati. Posle 24 h složiti filete u tegle i preliti ih sa sokom koje su pustile.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: oklagija.rs