Jednostavna priprema, a cele zime ćete uživati u njima
Sastojci:
1,250 g somborki
250 g soli
250 g šećera
100 ml esencije
pola kesice vinobrana
pola kesice konzervansa
4 manja korena rena ili 2 veća
1 veza svežeg peršuna
Priprema:
Papriku oprati, očistiti od semenki i iseci na filete.
U veću vanglu staviti papriku, šećer, so, rendani ren i seckani peršun.
Dodati vinobran i konzervans pa promešati. Na kraju dodati esenciju i promešati.
Paprike treba da odstoje 24 časa. Povremeno ih promešati. Posle 24 h složiti filete u tegle i preliti ih sa sokom koje su pustile.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: oklagija.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno