Kremasta i veoma ukusna salata. Priprema se brzo i lako i može poslužiti kao namaz
za sendviče ili prilog uz razna mesa, pohovanja, pečene kobasice..
Sastojci:
- 500 g cvekle
- 100 g majoneza
- 200 g pavlake
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 3 kašičice jabukovog sirćeta (može i alkoholno ili limun)
- 1 čen belog luka (ili u prahu)
Priprema:
Operite cveklu, ogulite pa je opet operite. Izrendajte na krupnijoj strani, dodajte so, šećer, sirće pa u sopstvenom soku krčkajte 10 minuta. Ostavite da se ohladi pa umešajte pavlaku, majonez, rendani beli luk. Čuvajte u frižideru poklopljeno. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: serpica.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus