Kremasta i veoma ukusna salata. Priprema se brzo i lako i može poslužiti kao namaz

za sendviče ili prilog uz razna mesa, pohovanja, pečene kobasice..

Sastojci:

- 500 g cvekle

- 100 g majoneza

- 200 g pavlake

- 2 kašičice šećera

- 1 kašičica soli

- 3 kašičice jabukovog sirćeta (može i alkoholno ili limun)

- 1 čen belog luka (ili u prahu)

Priprema:

Operite cveklu, ogulite pa je opet operite. Izrendajte na krupnijoj strani, dodajte so, šećer, sirće pa u sopstvenom soku krčkajte 10 minuta. Ostavite da se ohladi pa umešajte pavlaku, majonez, rendani beli luk. Čuvajte u frižideru poklopljeno. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: serpica.rs