Kremasta i veoma ukusna salata. Priprema se brzo i lako i može poslužiti kao namaz
za sendviče ili prilog uz razna mesa, pohovanja, pečene kobasice..
Sastojci:
- 500 g cvekle
- 100 g majoneza
- 200 g pavlake
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 3 kašičice jabukovog sirćeta (može i alkoholno ili limun)
- 1 čen belog luka (ili u prahu)
Priprema:
Operite cveklu, ogulite pa je opet operite. Izrendajte na krupnijoj strani, dodajte so, šećer, sirće pa u sopstvenom soku krčkajte 10 minuta. Ostavite da se ohladi pa umešajte pavlaku, majonez, rendani beli luk. Čuvajte u frižideru poklopljeno. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: serpica.rs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
IMUNO FEST kao oaza zdravlja: Saveti, pokloni i sjajna atmosfera
Paprike punjene piletinom i povrćem
Najukusniji čokoladni čizkejk koji se topi u ustima
Goveđi file sa sosom od bibera i krompirom