KAKO DA UKISELITE SECKANE KRASTAVCE: Jednostavan recept za neizostavnu zimnicu - još hrskaviji od kupovnih (VIDEO)

Za samo sat vremena ukiselite krastavce.

Printscreen/Youtube/Food To Live

Ispratite korake u nastavku i pripremite ukusne i hrskave kisele krastavčiće. Tako ih je lako napraviti bez muke oko konzerviranja, a imaju mnogo bolji ukus od sorti kupljenih u prodavnici! Količina sastojaka je dovoljna za jednu teglu, a ukoliko  želite više slobodno povećajte mere.

Sastojci:

Za jednu teglu:

  • 1 krastavac srednje veličine, narezan na kockice
  • 1 kašičica semena korijandera 
  • 1 kašičica semena crne ili žute slačice
  • 1 kašičica semena mirođije
  • 1 ½ šolje belog destilovanog sirćeta
  • 1 kašičica šećera 
  • 2 kašičice morske soli 

Priprema:

Isecite krastavac na kockice, kolutove ili štapićii stavite u teglu zajedno sa korijanderom, slačicom i mirođijom. 

U malu šerpu dodajte destilovano belo sirće, šećer i so. Pustite da provri na srednjoj vatri i mešajte da se so i šećer potpuno rastvore. Ostavite smesu da se ohladi u frižideru najmanje 30 minuta do 1 sat. Kada se ohladi, prelijte preko krastavaca dok se tegla ne napuni. Uverite se da su krastavci potpuno potopljeni. Po potrebi dodajte još sirćeta ili malo vode da pokrije.

Dobro zatvorite i protresite da se sjedini. Zatim stavite u frižider najmanje 1 sat. Ukusi će se produbiti i intenzivirati što se duže marinira. Najbolji ukus se postiže nakon 24 sata.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE