SALATA OD PEČENIH PAPRIKA IZ TEGLE: Bez hemije napravite kiselu zimnicu koja savršeno ide uz svako jelo (VIDEO)

Najbolji recept za pečene paprike koje možete da jedete i zimi.

Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Nakon ovog recepta više nećete kupovati zimnicu nego ćete je praviti sami. Pred vama je recept za pečene paprike iz tegle bez konzervansa koje se lako prave. Ukoliko ih pasterizujete u teglama trajaće vam celu zimu. Isprobajte recept za zdravu i jeftinu salatu sa pečenim paprikama u tegli za zimnicu.

Sastojci:

  • 2 kg paprika
  • 20 čenova belog luka
  • šaka svežeg peršuna
  • 1,5 kašičica soli
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 30 ml sirćeta

Priprema:

Oprane paprike poređajte u pleh na pek papir. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C 30 minuta. Ogulite ih i očistite od semenki. Isecite ih na velike komade i stavilte u posudu. Dodajte im seckani beli luk i peršun. Dodajte so, maslinovo ulje i sirće. Dobro promešajte. Paprike stavljajte u staklene tegle i zatvorite. Stavite tegle u dublju šerpu, na čije dno stavljamo kuhinjski ubrus ili krpu. Dodajte vodu tako da dobro pokrije tegle. Uključite šporet i lagano zagrevajte tegle da se voda postepeno zagreva, kako tegle ne bi pucale. Nakon što voda proključa, smanjite temperaturu, i pustite da ključa 10 minuta. Zatim pustite da se voda ohladi. Izvadite tegle i stavite ih poklopcima na dole na kuhinjski ubrus ili krpu. Kada se ohlade, čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE