NAUČITE KAKO SE SPREMA LETNJI AJVAR: Otkrivene male tajne velikih majstora - nema pečenja, sve se kuva u jednoj šerpi

Dok čekate specijalitete iz zimnice počastite se letnjim ajvarom koji se pravi brže i lakše od originala.

Printscreen/YT/Вкуснейшн с Lana ilanavi

Počela je sezona pravljenja zimnice, a svi znamo da su najukusniji specijaliteti od paprike i nezaobilazna turšija. Kako još nije došlo vreme za pravljenje ajvara, pinđura... iskoristite sezonu patlidžana i napravite letnji ajvar. Ne morate više da da trošite vreme na pečenje paprike, možete brzo i lako da napravite ajvar tako što ćete sve sastojke kuvati na šporetu. Dok čekate zimnicu kao što je ova što smo nabrojali isprobajte i ovaj recept, garantovano će vam se dopasti. 

Sastojci:

  • 1 kg patlidžana 
  • 250 g crnog luka 
  • 400 g paprika (može šilja, može babura)
  • 1 ljuta paprika 
  • 500 g paradajza 
  • 30 g peršuna 
  • 1 kašika soli 
  • 1,5 kašika šećera 
  • 4 čena belog luka 
  • 30 ml sirćeta 

Priprema:
Crni luk i paprike isecite sitno. Na ulju propržite crni luk, pa dodajte paprike i sipajte paradajz sos (svež paradajz koji ste prethodno izblendirali). Promešajte, poklopite i ostavite da proključa, a onda kuvajte još 10 minuta. Zatim dodajte patlidžan koji ste ogulili i isekli na kockice. Promešajte, ponovo poklopite i kuvajte još 20 minuta na srednjoj temepraturi. Zatim dodajte so, šećer, seckani peršun i mleveni beli luk. Sipajte i sirće i dobro promešajte, pa poklopite i kuvajte još 7 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i čuvajte na hladnom i mračnom mestu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE