LJUTE PEČENE PAPRIKE - PIKANTNA SALATA KOJU SRBI OBOŽAVAJU: Dobro ih natopite prelivom, a savršene su uz meso

Kada dođe hladnije vreme uz pečenje ili ribu poslužite ljute pečene paprike.

Teodora Andrić

Dolazi hladnije vreme i svi se spremaju da jedu omiljenu hranu. Nebitno je da li pravite ili kupujete zimnicu, ali u njoj mora da se nađe ajvar, pinđur, pečene paprike i kiseli kupus. Ko još može da zamisli zimu bez toga. Ako volite pikantniju hranu onda obične paprike zamenite ljutim. Isto se prave, samo ove druge imaju jači ukus. 

Sastojci: 
ljute paprike
beli luk
šargarepa
ulje
sirće
peršun

Priprema:

Ljute paprike operite i osušite, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite ih na 200°C nekih 20-30 minuta. Držite ih u kesi par minuta, da se lakše oljušte. Skinite kožicu i posolite. Šargarepu izrendajte, pa dodajte seckani beli luk i peršun, pa pomešajte sa uljem i sirćetom. Prelijte paprike i ostavite malo da odstoje. Mogu da se jedu odmah, a možete da ih čuvate u zamrzivaču i da jedete kada god poželite. Jedino što u zamrzivaču čuvate samo pečene paprike, a preliv pravite naknadno. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE