MARINIRANE PEČURKE: Mogu odmah da se jedu, a super su za salate ili sendviče (VIDEO)

Napravite pečurke u salamuri i uvek ćete imati spreman prilog.

Printscreen/YT/Cookist wow

Pečurke možete da jedete na milion načina, možete da ih pečete, da ih punite, pravite sos... Toliko je primena, a kako god da ih spremite neverovatno su ukusne. Danas vam predlažemo i da napravite marinirane pečurke koje možete da stavljate na hleb, bruskete, da koristite u salatama... Priprema je jednostavna i sigurni smo da će vam se dopasti. 

  • Sastojci: 
  • 1 kg pečuraka
  • 500 ml sirćeta
  • nekoliko zrna bibera 
  • 1 čen belog luka 
  • 1 lovorov list
  • 1 l vode
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 2-3 lista peršuna  
  • 1 list nane
  • 1 kašičica origana 
  • ulje

Priprema:

Isecite deo drške, pa dobro operite pečurke. Isecite ih na četvrtine. U šerpu sipajte vodu, sirće, biber u zrnu i lovorov list. Kada krene da ključa posolite i dodajte pečurke. Kuvajte ih 3 minuta, pa procedite i osušite krpom. Stavite ih u posudu, pa pospite slatkom paprikom i origanom, seckanim belim lukom, seckanim peršunom i nanom. Dobro promešajte, pa napunite sterilisane tegle i prelijte uljem. Čuvajte u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa