Vreme je za zimnicu, a pored nezaobilaznih specijaliteta kao što su ajvar, pečene paprike, džem... u našem špajzu ili frižideru treba da se nađu i kiseli krastavci. Ako ste se odlučili za domaću zimnicu, a ne kupovnu, predlažemo vam ovaj super recept za kisele krastavce sa sirćetom. Hrskavi i slani odlični su kao salata ili dodatak u jelima.
- Sastojci:
- 1 kg krastavaca
- 400 ml vode
- 400 ml sirćeta
- 3 kašike soli
- 2 kašike šećera
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice semena komorača
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 1 crvena paprika
Priprema:
Dobro operite krastavce, pa u šerpu sipajte vodu, sirće, so i šećer. Kada tečnost proključa ostavite da se ohladi. U sterilisane tegle dodajte seckani beli luk, seme komrača, biber u zrnu i seckanu papriku. Dodajte i krastvace i prelijte ohlađenom tečnošću. Zatvorite tegle i ostavite na hladnom i tamnom mestu minimum nedelju dana, a nakon toga možete da ih jedete.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa