Jesen nas uvek asocira na kestenje i bundevu. Od ove dve namirnice možete da spremite neke od najukusnijih poslastica, a naš današnji predlog je slatki namaz od kestena. Doduše u ovom receptu se ne koristi kestenje, već brašno od ovog ploda, ali ukus je svakako neodoljiv. Ovaj slatki namaz idealan je za palačinke, ali možete da ga dodate u filove za torte i kolače. Ovo je francuski recept, a oni ovaj slatki namaz nazivaju džemom.
Sastojci:
- 100 ml vode
- 110 g šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 30 g kestenovog brašna
Recept za slatki namaz od kestena - francuski džem:
U šerpu sipajte vodu, šećer i ekstrakt vanile. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim dodajte brašno od kestena. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se slatki namaz ne zgusne. Kada prođete varjačom po šerpi, slatki namaz treba polako da se vraća u prvobitno stanje.
Pročitaje i ovo: Kako se pravi domaća nutela
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa