KAKO DA OČISTITE RERNU BEZ RIBANJA: Potrebna je samo jedna stvar, a zablistaće kao da je nova (VIDEO)

Evo kako da očistite rernu bez mukotrpnog ribanja uz pomoć tablete za sudove.

Shutterstock

Ispostavilo se da tablete za mašinsko pranje sudova mogu odlično da operu masnoću i prljavštinu i na drugim stvarima u kuhinji pored posuđa, pa ako ih imate pri ruci tablete iskoristite i za ribanje rerne.

Kako da očistite rernu s tabletom za mašinsko pranje sudova?

Sve što vam treba je jedna tableta i činija tople vode. Samo pripazite da je napravlje od praha i da u sebi ne sadrži gel.

Umočite tabletu u toplu vodu. Držite je par sekundi dok ne upije malo vode, ali ne predugo da ne bi počela da se topi. Zatim s njom trlajte zamašćenje površine, kao što su vrata i zidovi rerne. Za ovaj proces vam nije potreban sunđer, samo položite tabletu ravno i s kružnim pokretima očistite mrlje.

Ako počne da se suši ponovo je umočite u toplu vodu. Ova metoda dobro deluje i za čišćenje metalnih rešetki od rerne. Kad završite, ostatak prebrišite vlažnom krpom ili ubrusom i ostavite da se osuši.

Tablete za mašinsko pranje sudova napravljene su od koncentrovanog deterdženta za pranje sudova i zbog toga su sjajne za skidanje tvrdokorne masnoće, a kako sve izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

This browser does not support the video element.

Čišćenje rerne tabletom za sudove  tiktok/littlesuburbanfarmhouse

Izvor: Stvar ukusa