KAKO DA SE PROVIDNA FOLIJA LAKŠE ODMOTAVA:Nikada se neće gužvati i bez problema će se kidati ako je čuvate na ovom mestu

Mesto gde je čuvamo utiče na kasniji kvalitet.

Shutterstock

Svaka domaćica zna koliko je providna folija dragocena. Ona može da produži svežinu hrane i njen rok trajanja, takođe štiti od širenja neprijatnih mirisa u frižideru, ako posudu sa hranom zatvorite njom.

Međutim, odmotavanje providne folije može da postane "noćna mora" domaćica jer se neretko dešava da se odmah izgužva, zalepi, ispreplete i jedini što možete da uradite jeste da je bacite i kupite novu.

Najvažnija stvar da se to ne bi dešavalo je mesto na kom se čuva folija. A najpogodnije mesto za to je - frižider! Ovaj jednostavan trik potpuno menja sve i iznenadiće vas koliko ćete lako ubuduće upotrebljavati foliju.

Niska temperatura u firižideru menja strukturu plastike, čime se uklanja elektricitet i "lepljivost". Važno je napomenuti i kako ovaj postupak nimalo ne utiče na hranu u foliji jer se plastika brzo iznova ugreje i vrati se u svoj prvobitan, lepljiv oblik.

Izvor: Stvar ukusa