KAKO DA JAJA IZ FRIŽIDERA NAJBRŽE DOSTIGNU SOBNU TEMPERATURU: Rejčel Rej ima genijalan trik – samo minut vam treba

Evo kako da ubrzate pripremu poslastica uz trik poznate kuvarice Rejčel Rej.

Shutterstock

Kuvarica Rejčel Rej poznata je po svojim kulinarskim emisijama, savetima vezanim za kuvanje, ali i svojim knjigama. Popularnost je stekla zahvaljujući receptima za pripremu hrane za manje od 30 minuta. 2009 godine se nalazila na trećem mestu najviše guglanih kuvara, odmah iza Džejmija Olivera i Gordona Remzija.

Dok kuva, ona takođe i deli savete koji svakoj domaćici mogu da koriste. Verovatno već znate da bi margarin pre korišćenja trebao biti sobne temperature, a jeste li znali da isto to važi i za jaja? Ostavljena na sobnoj temperaturi, jaja će se, poput margarina, bolje sjediniti s ostalim sastojcima i dati vam ravnomernu, glatku smesu. Prilikom pripreme bilo koje poslastice najbolje je sve sastojke izvaditi iz frižidera otprilike sat vremena pre nego što započnete s pripremom. Međutim, ukoliko nemate vremena, Rejčel ima trik kako najbrže dostići sobnu temperaturu jaja koja ste tek izvadili iz frižidera.

Naime, potrebno je da jaja stavite u činiju, prelijte vrućom vodom sa česme i ostavite tako minut-dva. Zatim prospete vodu i jaja su spremna za pripremu najlepših poslastica i filova. Jednostavno, zar ne?

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE