KAD U TEGLI OSTANE MALO DŽEMA ILI MEDA, NIKAKO IH NE BACAJTE: Top trikovi za savršeno meso i povrće koji štede novac

Sjajne ideje koje možete da iskoristite za pravljenje marinade od ostataka hrane.

Shutterstock

Često se dešava da vam pri dnu tegle ostane malo meda, senfa, džema... Više ne morate da bacete ostatke namirnica, već ih maksimalno iskoristite. Napravite najlepše marinade i glazure koje će ulepšati svako jelo. Iskusne domaćice su otkrile kako da iskoristite sve iz tegle, ali i koje sastojke da dodate kako bi glazura i marinada bile što lepše.  

MARINADA OD SENFA I MEDA

Ako je med pri dnu tegle, samo sipajte toplu vodu i tako ćete ga lakše izvaditi iz tegle. U marinadu dodajte senf, malo maslinovog ulja, beli luk i omiljene začine. Ovako pripremljena marinada je odlična za meso. 

MARINADA OD RASOLA

Rasol pomešajte sa pola tegle vode i promešajte. Ovako pripremljena marinada je odlična za povrće, pogotovo za kupus.

GLAZURA OD DŽEMA

Ako je u frižideru u tegli ostalo malo džema, onda ga iskoristite za glazuru. U teglu sipajte vodu, sirće, začine, pa dobijenom smesom premažite meso.  

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE