TRIK SASTOJCI ZA PRAVO PEKARSKO TESTO: Raste kao ludo i mekano je poput oblaka - za najsavršeniji hleb ili pecivo

U nastavku teksta saznajte koje su to namirnice koje testo čine odličnim.

Shutterstock

Kada mesite testo najbitnije je da sastojci budu sobne temeprature, jer to je prvi korak kako bi ono uspelo. Pored toga, bitno je da se koriste i sastojci koji će ga učiniti mekanim i vazdušastim. Više ne morate da budete iskusni u pravljenju peciva ili hleba, već je bitno da u testo dodate određene namirnice, kao što su sirće i jogurt,preporučuju iskusni pekari. Jogurt će ga učiniti najmekšim, a sirće će pomoći da brže naraste. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 1 čaša jogurta
  • 10 kašičica šećera
  • 2 jajeta 
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 3,5 šolje brašna 
  • 3 kašike ulja 
  • 1 kašika sirćeta 

Priprema:
U posudi poemašajte jogurt, kašičicu šećera, suvi kvasac i 4 kašike brašna. Dobro sjedinite, pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Zatim u smesu dodajte preosali šećer, so i jaja. Dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno, ulje i sirće. Umesite testo. Nauljite ga i ostavite pokriveno u posudi da odmori u frižideru 12 sati. Nakon toga izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi nekih pola sata. Koristite ga za peciva, hleb, slatka testa...

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE