ZABORAVILI STE DA IZVADITE PUTER IZ FRIŽIDERA NA VREME: Uz 2 trika dostići će sobnu temperaturu dok ste rekli keks

Saznajte kako brzo i lako možete da omekšate puter.

Shutterstock

Puterje namirnica koju često korsitimo u pripremi hrane, pogtovo ako mesimo testo ili pravimo kolače i torte. Sigruno ste do sada nekoliko puta pročitali da ako želite da vam pecivo i poslastice uspeju iz prvog pokušaja, da je bitno da sastojci budu sobne temeprature. Šta se dešava ako ste zaboravili da izvadite puter na vreme iz frižidera? Ništa,jer pomoću jednostavnih trikova može da dostigne sobnu temepraturu očas posla. U nastavku teksta pročitajte kako to da uradite na najlakši način. 

Brzo omekšajte puter

1. NAČIN- Isecite ga na štapiće, pa ostavite na radnoj površini 10-15 minuta. 

2. NAČIN - Stavite puter u posudu, pa nju ubacite u mikrotalasnu na 20 sekundi. Ponovite proces još jednom ako je potrebno. Puter treba da bude savitljiv, a ne kašast.  

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE