RUSKI KUVAR OTKRIO TRIKOVE ZA NAJBOLJE PUNJENE PAPRIKE: Nadev je ključan, a obavezno ih prvo natopite

Pomoću saveta profesionalnog ruskog kuvara napravićete najlepše punjene paprike.

Printscreen/YT/YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

U sezoni paprika čini se da nema ništa lakše nego pripremiti nadev od mesa, napuniti ih, a zatim preliti sokom od paradajza i staviti u rernu da se krčkaju. Ali, koliko god jednostavno delovale za pripremu, dešava se da punjene paprike ne ispadnu baš onako kako ste očekvali. Zato je ruski profesionalni kuvar, Vjačeslav Кrasilnikov, otkrio trikove koji će vam pomoći da punjene paprike svaki put ispadnu fantastično.

1. Kratko natopite paprike 

U veću posudu sipajte vodu i posolite, pa dodajte paprike i ostavite da se kratko natope. Ovo će vam pomoći da iz paprika lako uklonite semenke i peteljke, ali i poboljšaće im ukus i ukloniti gorčinu (ukoliko postoji).  

2. Dobar nadev je ključan 

Uglavnom se za punjene paprike koristi mleveno meso, a kada kupujete izaberite ili samo svinjsko ili mešano. Mleveno meso možete da propržite ili da koristite sveže (izbor je na vama). Ako koristite sveže, na puteru prodinstajte seckani crni luk, koji daje poseban šmek jelu, pa ga dodajte u posudu sa mesom i začinite. Zatim dodajte pirinač koji se kuva tako što se stavi u šerpu, a onda se sipa i vrlo malo vode (nekih 4-5 kašika). Kuva se dok ne upije svu vodu, a ovako pripremljen pirinač neće upiti svu tečnost, pa će samim tim i nadev biti baš sočan. Ako ipak želite da punite proprženim mesom, njega dodajte u proprženi crni luk (isto na puteru) i u gotovo meso dodajte pirinač koji ste spremili na isti način kao i za sirovi nadev i dobro sjedinite. Naravno začinite po želji.  

3. Pirinač zamenite tikvicama 

Umesto pirinča u meso dodajte sredinu tikvica koju ste izdubili. Jelo će biti za nijansku laganije, ali i ukusnije. 

4. Zasecite paprike 

Na dnu paprika napravite mali rez, jer kada ih poređate u šerpu i prelijte sosom, zahvaljujući rezu, on će dospeti u paprike i lakše će se nadav skuvati, a i ravnomernije. 

5. Ne punite paprike do vrha

Mnoge domaćice stavljaju previše nadeva u paprike, a zbog toga one pucaju tokom kuvanja, jer pirinač bubri i stvara pritisak, posebno ako su lošijeg kvaliteta, odnosno tanje. Kad kašičicom stavljate nadev u unutrašnjost paprika, nemojte ga sabijati i nikada ih ne punite do vrha.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

PRIJA SPREMALA PUNJENE PAPRIKE I PIRE: Pevačica postala domaćica, a majka joj pomagala u kuhinji preko VIDEO POZIVA! HIT (VIDEO)  Intstagram/aleksandraprijovic

Izvor: Stvar ukusa