2 TRIKA SIGURNO POBOLJŠAVAJU UKUS HLEBA: Uvek će biti svež i hrskav, a sve je jednostavno

Naučite da mesite hleb kao pekari.

Shutterstock

Uvek je bolje kada sami umesite hleb ili pecivo, jer ne samo što ste sigurni da će na stolu biti vruća pogača, već je i ukus odličan. Ali često se desi da kada se domaći hleb ohladi, da izgubi svežinu i mekoću. Iskusne domaćice znaju šta treba da urade u takvim situacijama, ali početnici se još ne snalaze. Zato vam sada prenosimo 2 tajne koje će svaki hleb učiniti savršenim. Biće svež, mekan i hrskav kao da je tek kupljen, a sve što treba da uradite jeste da dodate kašiku meda dok mesite testo. On će učiniti da proizvodi od testa duže ostanu sveži i mekani. 

Takođe, postoji još jedan trik koja je lakši od prethodnog, ako je to moguće. Kada umesite testo i oblikujete hleb, stavite na pleh, a ispod pleha u rerni stavite posudu sa vodom. Para će odraditi svoj deo posla, a kora će biti lepa i hrskava, ali ne i tvdra.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

trik za pečenje tost hleba  :instagram/baby_sales_b1og

Izvor: Stvar ukusa 

Kada sami umesite hleb, kiflice ili neko drugo pecivo, oni brže izgube svežinu nego isti proizvodi iz pekare. A niko ne voli da jede hleb koji se mrvi i raspada ili polusuve kifle. U čemu je tajna? Profesionalni pekari stavljaju jedan sastojak u testo koji produžava svežinu peciva. To je med. Dodajte u testo kašiku meda kada pravite hleb, kiflice ili lepinje i oni će duže ostati sveži i mekani.