NAJSOČNIJE ĆUFTE I FAŠIRANE ŠNICLE: U mleveno meso obavezno dodajte neki od 3 sastojka

Bez puno truda napravićete ćufte ili faširane za koje će se svi otimati.

Printscreen/YT/مطبخنا اليمني Our Yemeni Kitchen

Za specijalitete od mlevenog mesa ne morate da budete vrsna domaćica, jer se svi poprilično lako prave, a ako ste ljubitelj ćufti ili faširanih šnicli, otkrivamo vam sjajan trik koji će ovako pripremljeno mleveno meso učiniti još sočnijim. Ako spadate u one domaćice koje dodaju prezle u smesu nudimo vam tri ukusnije opcije, koje će ovo ćufte ili faširane šnicle učniti još sočnijim. Ako niste stavljali prezle ili nešto od sledećih namirnica, naša je preporuka da počnete. 

Šta se dodaje u mleveno meso? 

Crni luk

Umesto prezli koristite izblendiranu glavicu crnog luka. Ne samo što se ćufte i faširane šnicle neće raspasti, već će biti i mnogo ukusnije. 

Ovsene pahujice

Ovesne pahuljice potopite u mleko, a kada nabubri dodajte smesu u mleveno meso. Bićete oduševljeni. 

Griz

Takođe, možete da zamenite prezle grizom, koji će poboljšati ukus. 

Postoji još jedna bitna stvar, a to je da meso odstoji u frižideru nekih pola sata, pre prženja. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Mleveno meso sa 3 vrste sira   TikTok/thebaddiekitchen

Izvor: Stvar ukusa