BEZ MASNOĆE I SAVRŠENO HRSKAVA - SUPER TRIK ZA POHOVANU RIBU: Zamenite brašno jeftinim sastojkom

Isprobajte super trik za pohovanu ribu.

Shutterstock

Srbi nemaju običaj da često jedu ribu, obično je ona na meniju kada je post ili neka slava. Tada se domaćice trude da je naprave što ukusnije, a uglavnom je pohovana svačiji izbor. Riba nije komplikovana za pripremu i ne treba puno vremena, ali ipak postoje trikovi koji mogu da je učine još boljom. Bez obzira što je masna, ljudi najviše vole pohovanu ribu, pa u nastavku teksta pročitajte kako da je napravite da bude savršeno hrskava i da ne upije puno ulja. 

U pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji - gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna. Ovaj trik možete da koristite i za prženje svih vrsta mesa. 

  • Sastojci:
  • 800 g fileta ribe 
  • 200 gr gustina
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Priprema:
U posudi pomešajte gustin, so, biber, beli luk, slatku paprike i još neki začin ako želite. Uvaljajte ribu po izboru i pržite u dobro zagrejanom ulju. Bitno da je da bude veća količina ulja kako bi riba "plivala" u istom.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kako da ispohujete savršeno hrskavo meso  TikTok/ thefeedfeed

Izvor: Stvar ukusa