CAKE ZA ČOKOLADNI GANAŠ: Napravite ga kao poznati poslastičari i to samo od 2 sastojka

Čokoladni ganaš ukrašava mnoge poslastice, a lako se pravi.

Shutterstock

Čokoladni ganaš je preliv za kolače i torte, a koriste ga skoro svi poslastičari. Sprema se od 2 sastojka i bitno je da koristite kvalitetne namirnice, jer su one bitne za uspeh. Ono što vam je potrebno za pripremu ganaša su čokolada (najbolje je da koristite onu sa 70% kakaoa) i slatka pavlaka. Odnos sastojaka zavisi od toga za šta ga koristite, pa ako ćete njime prelivati tortu biće vam potrebno 100 g čokolade i 200 ml slatke pavlake. Ako koristite za kolače ili praline biće vam potrebno 200 g čokolade i 100 ml slatke pavlake. Za tortu treba da bude tečniji kako bi se lakše razmazao, dok za kolače treba da bude čvršći kako bi oni bili ukusniji. 

Takođe, kada tortu prelivate čokoladnim ganašem bitno je da je on dobro ohlađen, ali da je i dalje u tečnom stanju, jer samo tako neće pucati dok sečete parčiće. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Pita sa jabukama iz tiganja  Instagram/beccasgreatbakes

Izvor: Stvar ukusa