U SMESU ZA TESTO DODAJTE TAJNI SASTOJAK: Sva peciva će biti ukusnija i mekša

Sjajan trik za testo koji mnogi nisu znali.

Shutterstock

Ako imate dobar recept za testo, onda ne morate da brinete da li će vam uspeti iz prvog pokušaja. Postoje razni recepti i trikovi za različite vrste testa koji omogućavaju i ne tako iskusnim domaćicama da naprave ukusan hleb, pecivo... Iskusne domaćice su otkrile šta one dodaju u testo kako bi ono imalo savršen ukus i teksturu. Reč je o sastojku koji svi imaju kod kuće, a to je puter. 

Puter se često nalazi u sastojcima za testo, ali ga nikada niste dodavali na ovaj način. Obično se dodajte puter u komadu sobne temeprature ili istopljeni puter, a mi vam savetujemo da ga malo pržite pre dodavanja u testo. 

Šta treba da uradite? 

Stavite puter u tiganj i kada se istopi pržite ga još 7-8 minuta i sve vreme mešajte. Zatim ga sipajte u neku posudu i ostavite da se ohladi. U testo dodajte dobijenu smesu i lepo umesite. Peciva će biti neverovatno ukusna i mekana. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Slatko pecivo punjeno nutelom   Instagram/archersfood

Izvor: Stvar ukusa