KAKO SE PRAVI DOMAĆI PUTER: Jeftiniji nego u prodavnici, a potreban samo 1 sastojak

Kod kuće napravite veću količinu domaćeg putera koji možete da koristite za slana i slatka jela. Jeftinije od radnje.

Shutterstock

Puter se koristi u mnogim jelima, kako slanim, tako i slatkim. Možete da ga mažete na hleb, pa preko da namažete džem ili paštetu, ali na njemu možete da pržite hranu, koja će tako imati bolji ukus, kao i da dodate u testo ili da premazujete pecivo... Ako želite da vaša hrana bude savršenog ukusa, onda vam predlažemo da napravite domaći puter i to samo od jednog sastojka. 

Pročitajte i kako da napravite aromatični puter po receptu Džejmija Olivera.

  • Sastojci: 
  • 1,4 l neutralne pavlake 

Priprema:

Pavlaku sipajte u posudu i mutite sve dok se sva tečnost ne odvoji. Zatim izvadite čvrstu smesu (puter) iz posude i dobro procedite rukama. Stavite u drugu posudu i prelijte ledenom vodom, pa rukama malo oblikujte. Opet izvadite i procedite, pa umotajte u providnu foliju, oblikujte po želji i ohladite u frižideru pola sata. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Najbolji recept za pečeni krompir  instagram/cookistwow

Izvor: StvarUkusa