ŠTA TREBA DA DODATE U KUPUS KOJI SE KISELI? Jedna namirnica sprečava kvarenje i poboljšava ukus

Ako dodate jednu namirnicu u kiseli kupus, ubrzaćete kiseljenje, sprečiti kvarenje, a ukus će biti bolji.

Shutterstock

Sezona slava ne može se zamisliti bez kiselog kupusa. Kiseli kupus nazivaju i "superhranom" jer obiluje brojnim vitaminima, posebno vitaminom C. Pored toga, sadrži i vitamine A1, B1, B2, B3, B6, B12, K i E. Pored toga Obiluje i mineralima poput kalcijuma, fosfora, kalijuma, magnezijuma, gvožđa.

Ukoliko kiselite kupus kod kuće, veoma je korisno da znate koja namirnica može da mu poboljša ukus, ali i spreči kvarenje. Reč je o renu. Ren može da ubrza proces kiseljenja, spreči kvarenje i da poboljša ukus kiselog kupusa.

Šaku kukuruza možete dodati ako želite da kiseli kupus poprimi zlatnožutu boju. Ljubitelji pikatnih ukusa, mogu dodati i ljutu papriku. Lovorovi listu su takođe dobra ideja.

U kacu možete dodati vrećice u kojima je iseckan i posoljen kupus. Vrećice treba da budu probušene, kako bi cirkulisala slana voda. Njih je potrebno ugurati između glavica kupusa i njima popuniti prostor. Na taj način dobićete iz iste kace i kupus ribanac.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Čišćenje kupusa  Tiktok/miseenplace_au

 Izvor: StvarUkusa