Zašto se makarone i špagete peku pre kuvanja?

Ako do sada to niste radili, onda počnite. Makarone ili špagete prvo propržite ili ispecite, pa tek onda kuvajte.

Shutterstock

Italijanska kuhinja je popularna u celom svetu, a najpoznatije jelo su paste. Paste se lako spremaju, a da li koristite taljatele, makarone, špagete... zavisi od vašeg ukusa. Sosovi mogu da budu najrazličitiji mogući, a čuveni su bolonjeze i karbonara. Makarone i špagete su neverovatno ukusne, čak i kada su prelivene samo paradajz sosom

Ali, ako želite da budu još ukusnije, onda vam predlažemo da ih prvo propžite ili ispečete. Mnoge domaćice već rade ovo, a prženje ili pečenje pre kuvanja pomaže da one budu ukusnije. 

Sve što treba da uradite jeste da ubacite makarone ili špagete u vruć tiganj, ali nemojte da ga nauljite, pa ostavite nekih 2 minuta. Povremeno mešajte jer testenina ne sme da izgori. A ako želite da bude aromatičnija, onda prvo istopite puter, pa dodajte testetninu. 

Nakon toga skuvajte makarone ili špagete. 

Pročitajte i ovo: Trikovi za pripremu makarona 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kako se cedi kuvana testenina  Tiktok/tiger_lee_uk

(StvarUkusa/S.B.)