ZAŠTO SE DODAJE LOVOROV LIST U JELA: Ne služi samo kao začin, ima mnogo bolju primenu - profi kuvar otkrio tajnu

Saznajte zašto se lovorov list dodaje u jelo, sem da poboljša ukus.

Shutterstock

Mnoge domaćice korisite lovorov list kao začin, posebno kada prave crveno meso, živinu, pasulj... One ga obično dodaju zbog arome, ali ne znaju da on ima potpuno drugačiju pripremu. Na popularnoj društvenoj mreži je postao viralan video gde profesionalni kuvar govori o tome kako zašto se ovaj začin dodaje u jela. 

Pored toga što daje predivnu aromu i ukus svakom jelu, lovor se koristi i da smanji količinu masnoće u istom. Ako ne verujete, prepolovite pile i svaku polovinu stavite u šerpu i prelijte vodom. U jednu dodajte lovorov list, a u drugu nemojte. Kada se piletina skuva videćete kako je u onoj u kojoj se nalazi začin mnogo manje masnoće. 

Ovaj popularan i jeftin začin se ne koristi samo za kuvanje, već ublažava i simptome kašlja, virusa, gripa...

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE