Palačinke - svima omiljena poslastica još od detinjstva. Najčešće smo ih jeli premazane džemom ili eurokremom, a danas postoji bezbroj recepata, što za slane što za slatke. Koliko god delovale jednostavne za pripremu, palačinke ne uspevaju svima, a ako želite da ih napravite da bubu prozračne i savršeno mekane onda je potrebno da testo napravite kako treba.
Najbitnije je da sastojci budu sveži i sobne temeprature, a brašno mora da se proseje pre dodavanja u smesu. Ali, postoji još jedna "caka" koja je ključna za pripremu palačinki. Brašno prosejte u zasebnu posudu, a ne direktno u testo, jer ćete mu dodati provrelu vodu. Promešajte, pa tu smesu dodajte u testo. Vodite računa da da ostanu grudvice kada smesa bude gotova. Ostavite testo da odmori nekih 20-30 minuta, a zatim ih pržite.
- Sastojci za palačinke:
- 350 ml mleka
- 150 ml ključale vode
- 2 jajeta
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1,5 kašika ulja
- 200 g brašna
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa