Da li znate kada se krompir dodaje u vodu - pre ili posle ključanja

Saznajte kako da skuvate savršeno ukusan krompir.

Shutterstock

Najlakše je napraviti kuvani krompir. Sve što treba da uradite jeste da ga oljuštite i stavite u vodu, pa kada omekša samo procedite. Ali, da li je kuvanje krompira toliko jednostavno? Mnoge domaćice krompir odmah stavljaju u šerpu, a pa tek onda prelivaju hladnom vodom i kuvaju. Ali, mnogo je bolje da dodate krompir u ključalu vodu. Pročitajte i kako da se krompir ne raspadne dok se kuva.

Da li znate zašto? 

Ako krompir kuvate u hladnoj vodi izgubiće se većina hranljivih materija. Zato je bolje da to radite u ključaloj, a tako će i brže biti gotov. Takođe, nikada nemojte da solite odmah, nego sačekajte da krompir omekša. 

Ukus kuvanom krompiru možete da poboljšate i tako što ćete u vodu da dodate i lovorov list ili čenove očišćenog belog luka. 

Pročitajte i ovo: Zašto se dodaje beli luk u krompir koji se kuva?

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Pečeni krompir  Instagram/ somethingnutritious

(StvarUkusa/S.B.)