Koje su tajne pravilnog prženja hrane

Naučite kako da ispržite hranu da bude još ukusnija. Trikovi su jednostavni, a najbitnije je ulje koje koristite.

Shutterstock

Istinski gurmani će vam reći da je pržena hrana, iako nezdrava, najukusnija. Prženje na ulju čini hranu masnom, ali retko ko može da joj odoli. Ako i vi spadate u one koje vole prženu hranu, morate da znate tri osnovna pravila kako bi ona ispala što ukusnija. Prženje u principu jeste jednostavno, ali ovi trikovi će vam pomoći da povrće i meso baš svaki put ispadnu savšreno

Izaberite pravo ulje

Bolje je ne koristiti nerafinisana ulja, jer ona nisu pogodna za prženje. Najbolje opcije su suncokretovo, maslinovo i kokosovo. Izaberite pravo ulje i ispržite najbolje meso ili povrće. 

Dovoljno mesta u tiganju 

Ako želite da ispržite nešto kako treba, onda ne smete da gurate hranu u tiganju. Između mesa ili povrća treba da bude mesta, pa ako vam je tiganj mali, pržite u serijama.

Temperatura

Da bi pržena hrana bila ukusna potrebno je da dobro zagrejte tiganj. Prvo što treba da uradite jeste da tiganj zagrejte dok je suv, pa da sipate ulje. Sačekajte malo i stavite meso ili povrće da se prže.

Pročitajte i ovo: Kako da ulje ne prska tokom prženja

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

kako da slanina bude savršeno hrskava  TikTok/noflakeysalt

(StvarUkusa/S.B.)