Šne se koristi za pripremu kora, patišpanja, ali sve češće u modernim receptima možete da vidite kako domaćice odvojeno mute žumanca i belanca. Kako biste umutili čvrst šne potreban vam je mikser, ali dešava se da on bude u kvaru ili da ste ga pozajmili nekome. Zato vam mi donosimo sjajna rešenja kako da umutite čvrste šne ručno kao mikserom.
Jedan od najjednostavnijih načina je da koristite električnu ili običnu žicu. Ako vam je žica nezgodna, uvek možete da koristite i varjaču sa rupom u sredini. Varjača je mnogo efikasnija od žice. Ali, pre nego što krenete da mutite belanca varjačom potrebno je da znate nekoliko stvari.
1) Glavno pravilo je sobna temperatura. Teško ćete belanca ručno umutiti u čvrst šne ako su jaja tek izvađena iz frižidera. Naravno, ovo pravilo ne važi ako koristite mikser.
2) Posuđe mora biti čisto i suvo. Čak i mala količina ulja ili masti može da oteža proces.
3) Pokreti treba da budu intezivni i ujednačeni. Takođe je važno da naučite da održavate isti ritam.
Mućenje belanaca bez miksera može da bude izazovno, ali je dobro da znate kako možete da umutite šne ako vam se mikser pokvari.
Pročitajte i ovo: Super trikovi za pripremu kora od belanaca
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)