Čime se premazuje pile za hrskavu i zlatnu koricu?

Pečeno pile se pravi lako, samo je potrebno da znate čime da ga premažete za savršeno hrskavu koricu.

Shutterstock

Nekada se podrazumevalo da domaćice za nedeljni ručak pored supe i krompira služe pohovano meso ili pečeno pile. Za pečeno pile postoje različiti recepti, a jedan od najlakših je onaj kada se peče u plehu koji ste posuli solju. Pored ovog i drugi recepti su popularni, kao što je onaj što je podelio Džejmi Oliver. 

Ipak, kada se upuštate u avanturu pečenja pileta bitno je da znate dve stvari. Ono uvek mora da bude sočno i korica mora da bude hrskava. Postoje cake koje će vam pomoći da korica uvek bude savršeno ispečena, tj. da bude hrskava i da ima zlatnu boju. 

Čime je potrebno da premažete pile da dobijete savršenu koru?

Maslac

Ovo je možda jedan od najlakših načina da dobijete hrskavu koru. Premažite pile istopljenim puterom i ispecite. Puter daje i poseban šmek mesu. 

Konjak

Profesionalni kuvari često koriste konjak kada pripremaju hranu, jer ovo alkoholno piće poboljšava ukus jela. Takođe se koristi i za pile, a sve što treba da uradite jeste da ga pomešate sa začinima i premažete meso.

Kisela pavlaka 

Kisela pavlaka takođe može da učini koricu hrskavom, a ovaj sastojak ima skoro svaka domaćica kod kuće. 

Soja sos i med

Pomešajte sojin sos i med i premažite pile. Osim savršene korice i meso će imati fantastičan ukus.

Pročitajte i ovo: 1 tajni sastojak za ukusnije i sočnije belo meso

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom  Instagram/sara.haven

StvarUkusa/S.B.