Liv Tajler i njena porodica uživaju u zajedničkim obrocima i zato je glumica rešila da podeli fantastičan recept sa svima. U pitanju su vegetarijanske kuglice koje je napravila po tradicionalnoj recepturi Ning Ma iz Mamalana.

Sastojci:

50 g vermičeli nudli

300 g šargarepe

6 komada mladog luka

malo svežeg đumbira

60 g svežeg korijandera

1/4 kašičice začina (pomešajte mleveni anis, korijander, cimet, sečuanski biber i semenke komorača)

1/4 kašičice belog bibera

200 g brašna

biljno ulje

slatki sos od čilija

Priprema:

Nudle kuvajte prema uputstvima sa pakovanja, a zatim ih ocedite i grubo naseckajte. Ogulite i izrendajte šargarepu, potom sitno iseckajte luk i dodajte u činiju. Đumbir operite pa zajedno sa korijanderom (stabljike i sve) sitno naseckajte, a zatim dodajte u posudu sa isceđenim rezancima. Lagano promešajte. Dodajte prstohvat morske soli, mešavinu pet začina, beli biber, brašno i lagano sjedinite dodajući 150 ml vode, nastavljajući da lagano mešate - nemojte previše jer će kuglice postati guste. U veliki tiganj sipajte dosta ulja i zagrejte na srednju temperaturu (ili koristite fritezu).

Pažljivo ukapajte male kuglice (otprilike 1 kašika) u vruće ulje - ne brinite o tome da li će biti savršeno oblikovani. Kuvajte 4-5 minuta ili dok ne postanu zlatni i hrskavi, a zatim ih iscedite na ubrusu, razdvajajući drvenim štapićima ako se počnu spajati. Držite u rerni da bi ostali topli, dok kuvate preostale kuglice.

Poslužite sa slatkim čili sosom za umakanje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs