Iznenadite porodicu potpuno novim ukusom i napravite tortilja supu.
Sastojci:
6 paradajza
125 ml maslinovog ulja
so
1 luk na kockice
1/2 celera na kockice
2 ljute paprike na kockice
50 g seckanog belog luka
1,5 l pilećeg bujona
125 ml soka od limete
2, 5 g mlevena crvena paprika
5 g čilija u prahu
5 g mlevenog semena kima
7,5 g paprike
1 lovorov list
2 pileće grudi isečene na trakice
korijander
biber
tortilja čips
avokado
pavlaka
ljuta paprika
Priprema:
Zagrejati rernu na 180°C. U posudu bacite paradajz sa pola ulja, 5 g soli i prstohvatom crnog bibera. Rasporedite na tepsiju i pecite do smeđe boje, 25 do 30 minuta. Dok se paradajz peče, u preostalom ulju na pari zagrejte luk, celer, papriku i beli luk. Mešajte često dok ne postane mekano i prozračno. Dodajte pileći bujon, sok od limete, kajenski sir, čili u prahu, kumin, papriku i lovorov list. Zagrejte, a zatim smanjite vatru. Kuvajte 20 minuta. Izvadite pečeni paradajz iz rerne (kora treba da pada) i dodajte u supu. Zatim dodajte i trakice od pilećih prsa i dinstajte 10 minuta. Pomoću ručnog miksera ili blendera mešajte supu dok ne postane glatka. Začinite solju i biberom po ukusu.
Supu servirajte vruću u velikim posudama, ukrašenu seckanim avokadom, čipsom od tortilje, seckanom ljutom paprikom i pavlakom. Ostali predlozi za serviranje uključuju crveni luk, seckani korijander, salsu, naseckanu rotkvicu i kuvanu piletinu na kockice.
Začine i začine prilagodite svom ukusu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus