Iznenadite porodicu potpuno novim ukusom i napravite tortilja supu.

Sastojci:

6 paradajza

125 ml maslinovog ulja

so

1 luk na kockice

1/2 celera na kockice

2 ljute paprike na kockice

50 g seckanog belog luka

1,5 l pilećeg bujona

125 ml soka od limete

2, 5 g mlevena crvena paprika

5 g čilija u prahu

5 g mlevenog semena kima

7,5 g paprike

1 lovorov list

2 pileće grudi isečene na trakice

korijander

biber

tortilja čips

avokado

pavlaka

ljuta paprika

Priprema:

Zagrejati rernu na 180°C. U posudu bacite paradajz sa pola ulja, 5 g soli i prstohvatom crnog bibera. Rasporedite na tepsiju i pecite do smeđe boje, 25 do 30 minuta. Dok se paradajz peče, u preostalom ulju na pari zagrejte luk, celer, papriku i beli luk. Mešajte često dok ne postane mekano i prozračno. Dodajte pileći bujon, sok od limete, kajenski sir, čili u prahu, kumin, papriku i lovorov list. Zagrejte, a zatim smanjite vatru. Kuvajte 20 minuta. Izvadite pečeni paradajz iz rerne (kora treba da pada) i dodajte u supu. Zatim dodajte i trakice od pilećih prsa i dinstajte 10 minuta. Pomoću ručnog miksera ili blendera  mešajte supu dok ne postane glatka. Začinite solju i biberom po ukusu.

Supu servirajte vruću u velikim posudama, ukrašenu seckanim avokadom, čipsom od tortilje, seckanom ljutom paprikom i pavlakom. Ostali predlozi za serviranje uključuju crveni luk, seckani korijander, salsu, naseckanu rotkvicu i kuvanu piletinu na kockice.

Začine i začine prilagodite svom ukusu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs