Tajna je u voćnom soku koji se u čokoladu ubacuje u obliku mehurića, a time se dobija lagana tekstura koja se topi u ustima.
„Otkrili smo hemijsku formulu koja će biti polazna tačka za proizvodnju zdravijih konditorskih proizvoda“, rekao je nutricionista dr Stefan Bon, dodajući kako se nada da će proizvođači slatkiša prihvatiti novu tehnologiju i da će tako praviti zdravije proizvode jer se novi način proizvodnje može primeniti na sve vrste čokolade – crnu, mlečnu i belu.
Tim istraživača sa Vorvik univerziteta je, do sada, napravio čokoladu sa sokom od jabuke, pomorandže i brusnice, ali ukus voćnih sokova neće dominirati.
Dr Bon navodi da, iako sadrži flavonoide koji povoljno utiču na organizam, čokolada ima visok nivo nezdrave masti i šećera, ali da će se to promeniti jer ćemo u budućnosti uživati u zdravoj čokoladi.
Čokolada koja ne goji
Naučnici sa Univerziteta Vorvik pronašli su način da smanje broj kalorija u čokoladi, tako da ona ne izgubi ukus.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus