Restoran koji vode braća Hoan, Hordi i Hosep Roka ovu laskavu titulu dobio je i 2013. godine.
Žiri navodi da je "El Celler" restoran koji je istovremeno tradicionalan i avangardan i koji nikada nije zaboravio svoje skromne korene. Pruža osećaj topline porodičnog doma i potrebu da servira ukusna jela i izvanredna vina.
Drugo mesto zauzeo je italijanski "Osteria Francescana" dok je na trećem mestu četvorostruki pobednik iz Danske "Noma".
"El Celler" koji se nalazi u Gironi, koristi sastojke tipične za Kataloniju i kombinuje ih sa vinima i šerijima Iberijskog poluostrva, piše AFP.
Nagrade, koje magazin "Restaurant" dodeljuje od 2002. godine su među najznačajnijim.
Žiri čine 972 "nezavisna stručnjaka" - kritičari, kuvari, vlasnici restorana i gurmani.
Ove godine nagrade su se našle na udaru kritika zbog navodnih dilova između restorana i članova žirija pa su organizatori unajmili konsultantsku firmu Delojt da nadgleda glasanje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Prva
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno