DOMAĆI SOK OD ŠARGAREPE I JABUKE: Super zdrav, kracat vitaminima i mineralima, pomaže u očuvanju vida

Isprobajte domaći sok za očuvanje vida.

Printscreen/Youtube/I care about your health

Kako starimo, naš vid se pogoršava, ali to ne znači da ne treba da vodimo računa o tome. I upravo te brige su razlog zašto mnogi odrasli vide mnogo bolje od mlađih od njih. Predstavljamo vam super koristan prirodni sok za vaš vid, a i veoma je ukusan za piće.

Šargarepa je izvor karotena, koji sprečava miopiju. Preporučuje se konzumiranje u obliku soka, jedna čaša dnevno. Sok od šargarepe ne samo da jača zdravlje očiju, već i pomaže u obnavljanju nervnog sistema. Ova ukusna kombinacija voća i povrća blagotvorno utiče na oštrinu vida. Razlog za to je što snabdeva oči velikom količinom vitamina A, C, E, elementa u tragovima cinka i karotena.

Jabuke sadrže moćne antioksidante koji štite vaše oči. Ako steknete naviku da jedete bar jednu jabuku dnevno, sprečićete pojavu problema sa očima.

  • Sastojci:
  • 3 šargarepe
  • 3 jabuke
  • pola limuna

Priprema:

Šargarepu i jabuke dobro operite. Potopite ih 20 minuta u vodu u kojoj ste rastvorili 2 kašike sode bikarbone. Sok od šargarepe i jabuke iscedite u sokovniku, dodajte sok od limuna. Ako nemate sokovnik, šargarepu i jabuke izmiksajte u blenderu, dodajte 200 mililitara mineralne vode. Pijte odmah nakon ceđenja soka. Uz 1 čašu dnevno ovog soka dnevno, imaćete odličan vid.

Prirodni sok od šargarepe pripremljen kod kuće može se kombinovati sa jabukama, celerom ili citrusnim voćem. Savršeno "hrani" očni sistem i brzo se i dobro apsorbuje. Ovaj sok se može piti po želji, ali dva puta godišnje, svako jutro, tokom 1 meseca, preporučuje se po 1 čaša soka od šargarepe.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE