Mnogim domaćicama, torte koje se pripremaju sa gotovim korama su omiljene za pripremu. Ovakve torte, ne samo što štede vreme koje se utroši u proces pripreme, već ujedno i zahtevaju manje truda i manje kulinarske spretnosti.

Samim tim, verovatnoća da će ispasti baš onako kako treba se znatno uvećava.

Kroz sadržaj u nastavku teksta koji je pred vama, podelićemo sa vama recept uz pomoć kojeg možete napraviti Švacvald tortu sa gotovim korama koja je savršenog ukusa.

Sastojci:

- 1 pakovanje od 700 grama "Vincini" pravougaonih tamnih kora

-sok od višanja ili višnjevača za natapanje kora

Prvi fil (čokoladni ganaš):

-500 ml slatke pavlake

-200 g tamne čokolade za kuvanje

-oko 700 g višanja iz kompota

Drugi fil:

-500 ml slatke pavlake

-150 gr šećera u prahu

-2 vanilin šećer

Priprema:

Slatku pavlaku zagrejati skoro do vrenja, skloniti sa vatre i dodati usitnjenu čokoladu. Povremeno lagano promešati da se čokolada skroz rastopi. Prohladiti i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru nekoliko sati. Ohlađen ganaš umutiti mikserom kao kada se muti šlag, ali paziti da se ne premuti!

U većem dubokom sudu mikserom umutiti 500 ml slatke pavlake u šlag u koju ćete dodati vanil đećer i šećer u prahu.

Kore raspakovati i pažljivo odvojiti jednu od druge. Prvu koru položiti na tacnu ili kartonsku podlogu i natopiti je sokom od višanja ili višnjevačom. Premazati polovinom čokoladnog krema (ganaša).

Preko krema poređati oceđene višnje. Preklopiti drugom korom koju treba nakvasiti kao i prvu sokom od višanja.

Premazati belim filom.

Na kraju preklopiti trećom korom koju ćete nakvasiti sokom. Ostaviti tortu na sat - dva u frižider da se filovi unutar torte stegnu. Ukrasite tortu slatkom pavlakom, pospite struganom čokoladom i višnjama ostavljenim po strani. Ostavite tortu da odstoji na hladnom najmanje 2 sata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Pravda