Bilo da se odlučite za crveni miks, jagode, maline ili pak breskve sa čizkejkom nećete pogrešiti. Evo kako da napravite veoma ukusan čizkej od breskve.

Sastojci:

  • 1l slatke pavlake
  • 150 g šećera u prahu
  • 800 g milerama
  • 350 g mlevenog keksa
  • 125 g putera
  • 250 ml mleka
  • 5 kesica želatina
  • 400 g breskvi

Priprema

Mleveni keks pomešati sa rastopljenim puterom i mlekom, sjediniti i koru rasporediti po kalupu. Ostaviti u frižider da se ohladi.

Slatku pavlaku ulupati u čvrst šlag, dodati mileram, šećer u prahu i rastopljen želatin. Umutiti fil i staviti preko kore. Ostaviti da se ohladi.

Skuvati voće sa šećerom i vodom, dodati želatin, staviti preko fila i ostaviti na hladnom da se stegne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor:kuhinjica.rs