Čizkejk je kolač koji se može napraviti na mnogo različitih načina. Iskoristite sezonsko voće i uživajte u punom ukusu ovog fenomenalnog kolača.

Bilo da se odlučite za crveni miks, jagode, maline ili pak breskve sa čizkejkom nećete pogrešiti. Evo kako da napravite veoma ukusan čizkej od breskve.
Sastojci:
- 1l slatke pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 800 g milerama
- 350 g mlevenog keksa
- 125 g putera
- 250 ml mleka
- 5 kesica želatina
- 400 g breskvi
Priprema
Mleveni keks pomešati sa rastopljenim puterom i mlekom, sjediniti i koru rasporediti po kalupu. Ostaviti u frižider da se ohladi.
Slatku pavlaku ulupati u čvrst šlag, dodati mileram, šećer u prahu i rastopljen želatin. Umutiti fil i staviti preko kore. Ostaviti da se ohladi.
Skuvati voće sa šećerom i vodom, dodati želatin, staviti preko fila i ostaviti na hladnom da se stegne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor:kuhinjica.rs