Bilo da se odlučite za crveni miks, jagode, maline ili pak breskve sa čizkejkom nećete pogrešiti. Evo kako da napravite veoma ukusan čizkej od breskve.
Sastojci:
- 1l slatke pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 800 g milerama
- 350 g mlevenog keksa
- 125 g putera
- 250 ml mleka
- 5 kesica želatina
- 400 g breskvi
Priprema
Mleveni keks pomešati sa rastopljenim puterom i mlekom, sjediniti i koru rasporediti po kalupu. Ostaviti u frižider da se ohladi.
Slatku pavlaku ulupati u čvrst šlag, dodati mileram, šećer u prahu i rastopljen želatin. Umutiti fil i staviti preko kore. Ostaviti da se ohladi.
Skuvati voće sa šećerom i vodom, dodati želatin, staviti preko fila i ostaviti na hladnom da se stegne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor:kuhinjica.rs
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera