Ukoliko volite recepte koji su jednostavni i fini, preporučujem da pogledate ovaj brzinski kolač sa čokoladnim kremom.

Brzi kolač sa kroasanima može se po želji praviti sa manjim ili većim kroasanima, mada su meni draži ovi veći. Isto tako možete po želji koristiti kroasane sa vanilom ili čokoladom, ovde sam kombinovala te dve varijante.

Sastojci:

200 g petit keksa

3 pudinga od čokolade

3 pudinga od vanile

12 kašika šećera

2 l mleka

10 velikih kroasana (po želji vanila ili čokolada)

3-4 kašike čokoladnog krema

300 ml slatke pavlake

mleko za umakanje kroasana

Priprema:

Keks umačite u mleko i slažite u tepsiju veličine 25×35 cm. U posudu dodajte puding od čokolade, 6 kašika šećera i malo mleka od 1 l, zatim promešajte. Ostatak mleka stavite da se kuva. Kada mleko provri sklonite sa ringle i dodajte pripremljene sastojke i nastavite da kuvate puding. Čim puding bude gotov prelijte preko keksa. Odmah nastavite da slažete kroasane. Ovde sam koristila kroasane od vanile i čokolade. Kroasane malo pritisnite prstima da upadnu. U posudu dodajte puding od vanile i 6 kašika šećera, pa prelijte i pomešajte sa malo mleka od 1 l. Ostatak mleka stavite da se kuva. Ponovite isti postupak kao sa pudingom od čokolade. Čim sklonite puding od vanile sa ringle prelijte po kroasanima. Odmah dok je vruć rasporedite čokoladni krem.

Ostavite kolač da se ohladi. Napravite šlag i premažite ga po kolaču, a zatim ga stavite u frižider do rezanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: natasineslastice