Ako biste jeli nešto slatko, a ne želite da provedete puno vremena u kuhinji, ovaj je desert odlično rešenje.
Sastojci:
½ l mleka
1 instant vrećica pudinga od vanile
3 kašike šećera
keks sa punjenjem od želea i prelivom od čokolade (npr. jafa)
tvrdi keks s maslacem (npr. petit ber)
Sastojci za glazuru:
100 g čokolade
50 g maslaca
3 kašičice vode
3 kašike šećera
Priprema:
U plitku posudu posložite tvrd keks s maslacem tako da prekrijete dno. Preko keksa prelijte vruć puding od vanile koji ste skuvali uz pomoć instant-praha, mleka i šećera.
Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji, udvostručite količinu mleka, šećera i instant-pudinga u prahu. Preko pudinga stavite jafa keks okrenut s čokoladnim delom prema dole tako da prekrijete celu površinu pudinga od vanile. Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smesu. Sklonite s vatre, umešajte maslac i toplo prelijte preko celog kolača. Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak.
Savet plus:
Tvrd keks možete rasporediti i u kalup za torte, pa ponovite isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom