Ako biste jeli nešto slatko, a ne želite da provedete puno vremena u kuhinji, ovaj je desert odlično rešenje.

Sastojci:

½ l mleka

1 instant vrećica pudinga od vanile

3 kašike šećera

keks sa punjenjem od želea i prelivom od čokolade (npr. jafa)

tvrdi keks s maslacem (npr. petit ber)

Sastojci za glazuru:

100 g čokolade

50 g maslaca

3 kašičice vode

3 kašike šećera

Priprema:

U plitku posudu posložite tvrd keks s maslacem tako da prekrijete dno. Preko keksa prelijte vruć puding od vanile koji ste skuvali uz pomoć instant-praha, mleka i šećera.

Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji, udvostručite količinu mleka, šećera i instant-pudinga u prahu. Preko pudinga stavite jafa keks okrenut s čokoladnim delom prema dole tako da prekrijete celu površinu pudinga od vanile. Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smesu. Sklonite s vatre, umešajte maslac i toplo prelijte preko celog kolača. Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak.

Savet plus:

Tvrd keks možete rasporediti i u kalup za torte, pa ponovite isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: zadovoljna.hr