Prava poslastica za sve ljubitelje maka.
Potrebno je:
Za testo:
4 cela jajeta
2 čaše od jogurta šećera
1 čaša od jogurta ulja
1 čaša od jogurta mleka
2 čaše od jogurta brasna T 500
1,5 čaša od jogurta mlevenog maka (mera čaše od jogurta je 200 ml)
4 kašike likera od kajsije
4 kašike vode
3 kašike džema od kajsija
Priprema:
Mikserom penasto umutiti jaja i ulje. Postupno dodavati šećer i mleveni mak. Naizmenično dodavati brašno i mleko i stalno mešati. Sipati testo u pouljen i pobrašnjen pleh 20x35 cm i peći oko 50 minuta na 180 stepeni.
Pečeno testo još toplo prepoloviti i ostaviti da se ohladi. Pomešati liker sa vodom i natopiti ohlađeno testo. Rastopiti džem sa malo vode i premazati jednu polovinu testa i prekriti je drugom polovinom. Ponovo premazati džemom i preliti glazurom od čokolade. Ovako pripremljen kolac ukrasiti sa čokoladnim ukrasima po izboru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus