Prava poslastica za sve ljubitelje maka.

Potrebno je:

Za testo:

4 cela jajeta

2 čaše od jogurta šećera

1 čaša od jogurta ulja

1 čaša od jogurta mleka

2 čaše od jogurta brasna T 500

1,5 čaša od jogurta mlevenog maka (mera čaše od jogurta je 200 ml)

Za premazivanje:

4 kašike likera od kajsije

4 kašike vode

3 kašike džema od kajsija

Priprema:

Mikserom penasto umutiti jaja i ulje. Postupno dodavati šećer i mleveni mak. Naizmenično dodavati brašno i mleko i stalno mešati. Sipati testo u pouljen i pobrašnjen pleh 20x35 cm i peći oko 50 minuta na 180 stepeni.

Pečeno testo još toplo prepoloviti i ostaviti da se ohladi. Pomešati liker sa vodom i natopiti ohlađeno testo. Rastopiti džem sa malo vode i premazati jednu polovinu testa i prekriti je drugom polovinom. Ponovo premazati džemom i preliti glazurom od čokolade. Ovako pripremljen kolac ukrasiti sa čokoladnim ukrasima po izboru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa