Neverovatan spoj ukusa, idealno za sve svečanosti.

Potrebno je:

400 g čokolade sa rižom

150 ml slatke pavlake

250 g sira mascarponea

kora od limuna

150 g višanja iz kompota

1 šlag krem od vanile

2 krem šlaga od čokolade

350 ml mleka

Za ukrašavanje:

1 krem šlag od vanile

125 ml mleka

50 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Čokoladu sa rižom izlomiti na komade i rastopiti na pari, dodati slatku pavlaku i polako promešati. Rastopljenu čokoladu sipati u podmazan kalup za tortu prečnika 25 cm i ostaviti najmanje 2 sata u frizideru. Krem šlag od vanile umutiti prema uputstvu sa kesice, dodati sir i rendanu koru od limuna. Polovinom krema premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, dodati oceđene višnje, zatim preostali krem. Na isti način kao i šlag od vanile pripremiti i šlag od cokolade i sipati preko krem šlaga od vanile. Čokoladu za kuvanje rastopiti na pari i sipati je u tankom sloju na pek papir. Ohladiti je i izlomiti na vece komade i obloziti sa njom spoljni deo torte. Šlag od vanile pripremiti po uputstvu sa kesice i ukrasiti tortu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa