Neverovatan spoj ukusa, idealno za sve svečanosti.
Potrebno je:
400 g čokolade sa rižom
150 ml slatke pavlake
250 g sira mascarponea
kora od limuna
150 g višanja iz kompota
1 šlag krem od vanile
2 krem šlaga od čokolade
350 ml mleka
Za ukrašavanje:
1 krem šlag od vanile
125 ml mleka
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Čokoladu sa rižom izlomiti na komade i rastopiti na pari, dodati slatku pavlaku i polako promešati. Rastopljenu čokoladu sipati u podmazan kalup za tortu prečnika 25 cm i ostaviti najmanje 2 sata u frizideru. Krem šlag od vanile umutiti prema uputstvu sa kesice, dodati sir i rendanu koru od limuna. Polovinom krema premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, dodati oceđene višnje, zatim preostali krem. Na isti način kao i šlag od vanile pripremiti i šlag od cokolade i sipati preko krem šlaga od vanile. Čokoladu za kuvanje rastopiti na pari i sipati je u tankom sloju na pek papir. Ohladiti je i izlomiti na vece komade i obloziti sa njom spoljni deo torte. Šlag od vanile pripremiti po uputstvu sa kesice i ukrasiti tortu.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom