Hrskavo i kremasto zadovoljstvo za koje će se tražiti parče više.

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 4 pomorandže
  • 200 g putera
  • 20 g želatina
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašika šećera

Priprema:

U šerpu sipajte sok od pomorandže. Zagrejte na ringli, pa dodajte želatin i kašiku šećera. Kada počne da vri, sklonite sa šporeta i često mešajte da se ne bi stvorila korica. Mikserom umutite puter i šećer u prahu. Dodajte ohlađeni fil od soka od pomorandže i  sjedinite mikserom. Prvu oblandu premažite filom i nanesite drugu oblandu. Postupak ponoviti sa svim oblandama, s tim da poslednja bude sa glatkom stranom nagore. Čokoladu istopite na pari i dodajte malo ulja. Ostavite da se ohladi, pa premažite odozgo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bastabalkana