Hrskavo i kremasto zadovoljstvo za koje će se tražiti parče više.
Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi
- 100 g čokolade za kuvanje
- 4 pomorandže
- 200 g putera
- 20 g želatina
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašika šećera
Priprema:
U šerpu sipajte sok od pomorandže. Zagrejte na ringli, pa dodajte želatin i kašiku šećera. Kada počne da vri, sklonite sa šporeta i često mešajte da se ne bi stvorila korica. Mikserom umutite puter i šećer u prahu. Dodajte ohlađeni fil od soka od pomorandže i sjedinite mikserom. Prvu oblandu premažite filom i nanesite drugu oblandu. Postupak ponoviti sa svim oblandama, s tim da poslednja bude sa glatkom stranom nagore. Čokoladu istopite na pari i dodajte malo ulja. Ostavite da se ohladi, pa premažite odozgo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bastabalkana
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu